Du er her: / Projekter / Sidste nyt - Flygtningestemmer 

Sidste nyt - Flygtningestemmerprint

"FLYGTNINGESTEMMER" feat. Julie Maria, Sara Grabow, Ida Gard, Freya, Tue West, Julie Berthelsen, Søs Fenger, Sys Bjerre, Bryan Rice, Jonas Rendbo, Frederik Vedersøe (The Eclectic Moniker) og Steffen Westmark (The Blue Van) !!

Initiativtageren, musikeren og psykologen Gert Barslund har i tæt samarbejde med Rehabiliteringscenter For Torturofre, ønsket at sætte fokus på, hvordan det er at leve som flygtning med de traumer der følger efter krig og flugt.
Med projektet "FLYGTNINGESTEMMER" fortæller flygtninge fra Bosnien, Syrien, Iran og Irak hver deres historie gennem sange, der fortolkes af en lang række danske frivillige musikere, der gir et musisk udtryk på den enkelte flygtnings egen historie.

"Jeg har ikke oplevet noget så meningsfyldt i de sidste 20 år som tilblivelsen af dette projekt" udtaler en af de medvirkende flygtninge, der tidligere har været udsat for frygtelig tortur under flere fængslinger og oplevet talrige smertelige krigsoplevelser. De 12 sange handler blandt andet om hemmelig fængsling, tab af venner i krig, tortur, flugt, traumer, håb og menneskelighed.

Flygtningestemmer kom på gaden den 2.juni. I den forbindelse har der været omtale af projektet flere gange både i TV og radio, hvor sange fra CD´en er blevet afspillet flere gange.

Alle sange blev sunget af alle kunstnerne ved SPOT festivalen i Århus i maj. Efterfølgende har der været afholdt 3 koncerter i hhv. Ålborg, Oksbøl og senest ved Kløften Festival i Haderslev. 8-9 af kunstnerne har medvirket ved koncerterne, der alle har været velbesøgte. Ved koncerterne i Oksbøl og Haderslev har flere af sangskriverne haft mulighed for at deltage og møde de kunstnere, der synger deres sange. Endelig blev 6 af sangene sunget af to af kunstnerne ved Folkemødet på Bornholm.

Sangene og hele projektet er blevet modtaget og omtalt særdeles positivt i alle sammenhænge.Her kan du se nogle videoer der beskriver projektet. 


Intro ved Gert Barslund, idémand og projektansvarlig


Freya, sangerinde


Frederik Vedersø, sanger


Julie Berthelsen, sangerinde


Bryan Rice, sanger


Julie Maria, sangerinde


Ida Gard, sangerinde


Tue West, Sanger


Sys Bjerre, sangerinde


Jonas Rendbo, sanger


Steffen Westmark, sanger


Sara Grabow, sanger